2015-10-09 09:05:05

Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke

Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke

 

Po podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, lani je od raka dojke oboljelo oko 2500 osoba, a umrlo preko 1000 osoba.

      Rak dojke i dalje drži neslavno prvo mjesto po broju oboljelih i umrlih žena. Zajedno to možemo promijeniti razvijanjem zdravijih stilova života, redovitim kontrolama i osiguravanjem kvalitetnog i pravodobnog liječenja. Pružanje psihosocijalne skrbi i podrške oboljelima i obiteljima važan je dio procesa liječenja i rehabilitacije, poručuju iz udruge "Sve za nju".

      Dužnost je svakog od nas stalno osvještavati i upozoravati žene na važnost primarne i sekundarne prevencije kako bi se povećao odaziv na preventivne preglede jer je rano otkrivanje raka ključno za uspješno liječenje.

"Spriječimo, liječimo, podržimo - pridruži se" glavna je poruka kampanje koju je na početku Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke najavila udruga "Sve za nju".

Srednja škola Buzet i ove se školske godine uključuje u kampanju tako što će ženama Buzeštine dijeliti ružičaste vrpce i prigodne kartice koje su osmislili i izradili učenici naše Škole vođeni profesoricom Margaretom Gumilar.


Srednja škola Buzet